ПРОФИЛИ ЗА КЕРАМИКА

  • 2023-02-23 15:08:32

Профилите за керамика са специални елементи, които се използват за закрепване, защита и декорация на повърхности, покрити с керамични плочки. Те са налични в различни размери, форми и материали, като метал, PVC, алуминий, неръждаема стомана и други, за да отговарят на нуждите на конкретния проект. Ето някои от най-често използваните профили за керамика:


Универсален профил за край на плочки: Този профил се използва за закрепване на края на керамичните плочки, за да се предотврати износването на ръба на плочката и да се допълни декоративно обзавеждането. Той може да бъде направен от PVC, алуминий или неръждаема стомана.

Профил за стъпала: Този профил се използва за закрепване на керамични плочки на стъпала. Той може да бъде направен от метал или PVC и предлага здрава и сигурна защита на ръба на плочките.

Профил за ъгли: Този профил се използва за закрепване на керамични плочки в ъглови зони. Той може да бъде направен от PVC, алуминий или неръждаема стомана и предлага ефективна защита на ръбовете на плочките.

Профил за разширение на ставки: Този профил се използва за закрепване на керамични плочки в зони с висока температура и ниска влажност, като например в бани, сауни и др. Той може да бъде направен от PVC или алуминий и предлага защита на ставките между плочките.

Профил за декорация: Този профил се използва за декорация на керамични повърхности, като например стени и подове. Той може да бъде направен от различни материали, включително метал, PVC или алуминий, и предлага широка гама от дизайнерски решения.